marți, 20 decembrie 2011

ce este la bloc?

La bloc
De-a lungul celor 16 ani de căsnicie, Suzi şi Nelu Curcă adunaseră ceva bănuţi şi îşi doreau foarte mult să înceapă o viaţă nouă într-o locuinţă nouă.

Aşa că, împreună cu fiica lor, Mimi, aceştia s-au mutat într-un nou apartament, recomandat de prietenul din armată al lui Nelu, Costel Jurcă. Aduşi de soartă pe acelaşi palier, familiile Curcă şi Jurcă au împărţit astfel multă vreme bucuriile şi complicaţiile căsniciei şi ale traiului la bloc, sperând cu toţii la un trai mai bun.

Curând după aceea, explozivul tandem Costel Jurcă - Nelu Curcă şi-a găsit un nou aliat în tentativele de a da "marea lovitură". Acesta este un personaj oarecum misterios, destul de dubios, dar colosal de simpatic, poreclit "Americanul". Sosit tocmai din America, unde a strîns destul de mulţi verzişori la ciorap, Americanul şi-a cumpărat un apartament în faimosul bloc şi a tot încercat să-i atragă pe cei doi în tot felul de afaceri.

Dornici să se îmbogăţească cu orice preţ, Jurcă şi Curcă nu au stat mult pe gînduri şi au intrat într-o mulţime de afaceri cu Americanul, iar, în timp, cei trei au devenit prieteni la cataramă.
A urmat o perioadă destul de dificilă pentru Nelu Curcă. După ce a stat foarte multă vreme destul de prost cu finanţele, soţia să, Suzi, şi năzdrăvana sa fiică, Mimisor, l-au băgat la cheltuieli cum numai ele ştiu s-o facă. În acelaşi timp, Sebastian Popa, prietenul şi vecinul lor, zis şi Nea Popa, tot încerca să-şi găsească o nevastă. De aceea el a apelat la momentul respectiv la serviciile unei agenţii matrimoniale, dar, din păcate, a ajuns la o firmă de... dame de companie.

În aceeaşi perioadă, Mimisor, frumuşica fiică a familiei Curcă, şi-a făcut o prietenă foarte bună, pe Paula, alături de care se va întrece în comentarii maliţioase pe marginea noilor obiceiuri ale babacilor.

De tot felul de boacăne s-au ţinut Costel Jurcă şi Nelu Curcă, în special datorită influenţei Americanului, care pe lîngă toate calitatiile şi defectele mai are încă un cusur, acela de a fi un mare pasionat de femei.

În curînd însă, atmosferă începe să se schimbe în blocul în care nici o zi nu trece fără să se întîmple ceva amuzant, goana după femei devenind principalul motiv al existenţei bărbaţilor. Cînd a împlinit optsprezece ani, Mimi s-a mutat din apartamentul părinţilor împreună cu încă două fete superbe, Adina şi Roxana. Nelu însă era foarte posesiv cu fiica lui şi o mulţime de încurcături s-au petrecut pe măsură ce fata lui îşi căuta un nou iubit. Numai că, încetul cu încetul, toţi bărbaţii din bloc au ajuns să fie conduşi de aceste puştoaice senzaţionale. Nimic nu le-a stat în cale în încercările lor insolite de a distra pe seama bărbaţilor.

Chiar dacă a trecut ceva vreme de cînd s-au mutat în acelaşi bloc, nu a trecut zi fără ca duetul Nelu-Costel să nu fie implicat în situaţii neaşteptate din care cei doi au reuşit să se salveze prin mici dezastre şi soluţiile cele mai proaste.

Popa şi-a găsit în cele din urmă menirea şi s-a angajat la Americanul, ajungînd astfel primul valet cu acte în regulă într-un apartament de bloc obişnuit din România.

Situaţia în bloc s-a complicat însă brusc în momentul în care Suzi a cîştigat pe neaşteptate un rol într-un film american şi a pleacat pentru o perioadă nedeterminată la Hollywood. Dînd impresia că a fost părăsit, Nelu a profitat de compasiunea vecinilor şi prietenilor şi a făcut o mulţime de prostii în tentativele lui binecunoscute de a-şi găsi o prietenă mă tînără, mai frumoasă şi mai fraieră decît Suzi. În cele din urmă, el a sfîrşit prin a se îndrăgosti din nou nebuneşte de nevasta lui, din păcate fără ca ea să fie de faţă.

Costel a învăţat din experienţa prietenului lui cel mai bun, aşa că şi-a luat inima în dinţi şi a hotărît să facă un copil cu Lili. În toate aceste mici încurcături conjugale, Americanul le-a dat tot timpul o mînă de ajutor prietenilor săi şi le-a demonstrat de fiecare dată cît de mult contează prietenia şi dragostea. Asta nu înseamnă că cei doi bărbaţi însurăţi nu şi-au făcut sînge rău zi de zi, de fiecare dată cînd l-au văzut pe Americanu' la braţ cu o femeie incredibil de frumoasă şi de fiecare data alta.

O mare schimbare s-a petrecut însă atât în viaţa lui Nelu, dar şi în vieţile tuturor celorlalţi atunci cînd Bela, o doamnă superbă, şi-a deschis un cabinet de psihologie în bloc. Atât Nelu, cît şi Americanu' s-au îndrăgostit de Bela, motiv pentru care amândoi au concurat pentru inima doamnei doctor psiholog.

Pînă la urmă, cel care a cîştigat inima Belei a fost Nelu, însă relaţia celor doi nu a durat decît cîteva luni, pentru că Bela l-a părăsit pe Nelu pe 1 Mai, la o ieşire la iarbă verde a întregii găşti, pe motiv că este mult prea imatur şi, uneori, iresponsabil.

Despărţirea celor doi l-a făcut pe Americanu' să rivneasca din nou la inima Belei şi să intervină în stilul lui caracteristic de Don Juan pentru a cîştiga inima frumoasei. Astfel că el şi Nelu au fost din nou rivali. Pentru a arăta cît este el de responsabil, Americanul şi-a deschis o -a mutat într-un alt apartament, timp care Costel a incearcat el cu rivalul .

Costel, în schimb, nu s-a lăsat molipsit de atitudinea lui Lili. Ca urmare a acestei schimbări de atitudine a soţiei sale, el este nevoit să-şi mai caute o slujbă. În nici un caz nu ajung banii doar de la supermarket.
Ziua în care Bela a hotărît cu care dintre cei doi pretendenţi o să rămînă a fost una foarte frumoasă pentru Nelu deoarece el a fost şi a rămas alesul. Această întîmplare nu a schimbat cu ceva relaţia de prietenie dintre Nelu şi Americanul.

În tot acest timp, fetele nu au rămas nici ele mai prejos: Adina şi-a deschis un butic, Mimi a intrat la facultatea de teatru - ceea ce a deranjat foarte mult orgoliile colegelor sale de cameră - iar Tili s-a aflat într-o permanentă căutare de "masculi" care, din păcate, nu au corespuns cerinţelor ei.

Americanul şi-a deschis un post de radio în casă şi a informat multă vreme lumea din bloc şi nu numai despre ce s-a mai întâmplat în zonă.
Acum însă, Lili şi Costel s-au hotărît să plece în Spania, pentru a-i oferi o viaţă mai bună băieţelului lor. Cu această ocazie, toţi vecinii şi prietenii lor au hotărît să-i însoţească într-o călătorie cu bicicletele prin ţara, călătorie ce reface traseul pe care Lili şi Costel l-au parcurs în luna lor de miere. Peripeţiile însă nu vor lipsi nici de data aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu